Om Kv. Runstenen

Välj DIN boendeform – här finns något för alla..

I kv. Runstenen byggs ett helt unikt område för Gävle. Detta är ett kvarter med både bostadsrätter, hyresrätter och stadsvillor. Kvarteret genomsyras av närhet, gemenskap och hållbarhet. Närhet till stadens puls, men ändå en egen oas med en stor gemensam innergård och gröna takterrasser med plats för både samvaro och enskildhet.

Boendeformerna är väl planerade med en öppen och attraktiv planlösning med ett stort ljusinsläpp. Husen är klimatsmarta med en låg energiförbrukning, gröna tak och solceller som tillverkar din el.

Boende i kv. Runstenen har tillgång till en bilpool, med två av sina bilar i kvarterets garage. Detta garage är till för boende i kv. Runstenen, och är placerat i källarplanet i bostadsrättsföreningens hus. Vid behov kommer det också installeras uttag för laddning av elbilar i garaget. Det finns gott om plats för cyklar, både på innergården och i förråd lättillgängligt på markplan.


Kv. Runstenen sett från ovan.
1. Hyresrätter
2. Stadsvillor
3. Bostadsrätter


Fakta

Antal bostäder: 100 st
Bostadsrätter: 
44 st + 1 st övernattningslägenhet
Hyresrätter: 51 st
Stadsvillor: 5 st
Planerad inflyttning:
Hyresrätter juli - augusti 2017
Stadsvillor juni 2018
Bostadsrätter juli 2018

Lediga hyreslägenheter & hyror


Bostadsrätter


Bostadsrätter

Läs mer

Hyresrätter


Hyresrätter

Läs mer

Stadsvillor


Stadsvillor

Läs mer

Kul fakta om Runstenen:

  • Innergården är ett eget ekosystem som skiftar efter vädret – precis som i naturen! Den är planerad för att ta hand om områdets dagvatten. När det regnar mycket bildas små fördröjningsdammar för att inte belasta det redan överbelastade dagvattensystemet i Gävle.
  • Odlingslotter finns på innergården för de som är intresserad av urban farming, ett koncept som bara växer sig starkare i dagens stadskultur då självhushållning blir allt viktigare. På bostadsrättföreningens takterrass finns växthus som kan användas både för den som vill odla sina egna tomater eller för den som bara vill koppla av ett tag i en avslappnad, återhämtande miljö.
  • Medlemsavgift i Sunfleet bilpool ingår de första 5 åren för de boende i bostadsrätterna. Självklart är det öppet för övriga i kvarteret att bli medlem om man vill det. Bokning sker enkelt med en knapptryckning på din smartphone eller dator så skickas en kod direkt till ditt ”Smartcard” som du fått tillhandahållet. Detta Smartcard fungerar sedan som en nyckel till bilen. Sunfleet har även avtal med Hertz vilket gör det enkelt och billigt att hyra bil om man ska iväg på längre turer. För mer info om bilpoolen och hur den fungerar se www.sunfleet.com